Nachtburgemeester neemt afscheid met mini-festival

Verschenen in De Brug Nijmegen op 26-09-2018.

Nog een paar dagen en Angela Verkuijlen is Nachtburgemeester af. Ze wil eruit met een knal en geeft daarom op 29 september een spetterend afscheidsfeest waarvoor iedereen is uitgenodigd. Tal van Nijmeegse DJ’s en acts bundelen hun krachten om Nijmegen een onvergetelijke avond te bezorgen. Het feest wordt afgetrapt met de officiële inauguratie van Cas Leermakers, de nieuwe Nachtburgemeester.

Het feest in Brebl, met de passende titel ‘Nog ééntje dan!’, wordt gevierd in verschillende zalen die van 22.00 tot 05.00 uur zijn geopend. Het aanbod is even gevarieerd als de Nijmeegse nacht: zo kun je erotisch stiftdichten, is er een karaokeshow, toilettheater en kun je een make-over krijgen in het salon van de Zaadel Makerij. Natuurlijk is er ook muziek, met onder andere DJ St. Paul, De Tropen, Johnny Smoke en DJ Pure. En zorgt een professionele oppasservice ervoor dat ook ouders dit feestje niet hoeven missen. 

Vier jaar lang heeft Angela zich ingezet om Nijmegen en haar nacht een stukje mooier te maken. Daarin heeft ze nauw samengewerkt met heel veel partijen, en veel van hen doen ‘iets’ op het mini-festival. Angela vertelt: “Ik kijk enorm uit naar de avond, al voelt het ook wel dubbel, want het is m’n laatste feestje als Nachtburgemeester. Maar ik heb zoveel te gekke, mooie mensen ontmoet de afgelopen jaren, en die komen allemaal samen op dit feest.” Angela is trots en dankbaar voor haar tijd als Nachtburgemeester: “We hebben een fantastische stad met een open sfeer en veel toffe initiatieven. Voor deze avond worden de krachten gebundeld en gaan we samen de nacht heel hard vieren.”

Het afscheid van Angela is ook meteen de start van de nieuwe nachtburgemeester van Nijmegen, Cas Leermakers. Om 22.30 uur vindt de officiële inauguratie plaats en zal hij voor een ambtstermijn van 3 jaar de doelen van Stichting Nachtburgemeester Nijmegen gaan uitvoeren. Daarna barst het feest los.

Opnames bioscoopfilm Wakers

Tijdens het feest worden opnamen gemaakt voor de documentaire Wakers van regisseur Eric Blom, die in 2019 in de bioscoop verschijnt. Steeds meer steden wereldwijd hebben een nachtburgemeester, zoals Londen, Parijs, New York en Tokyo. Het ambt is ontstaan in Nederland. Rotterdam had met Jules Deelder de primeur. In de documentaire worden vijf Nederlandse burgemeesters van de nacht gevolgd en wordt de vraag beantwoord: ‘Wat doet een nachtburgemeester nu eigenlijk?’

Speciale oppasservice

Geen oppas? Geen probleem. Oppas Madelief regelt speciaal voor deze gelegenheid jouw gescreende oppas aan huis.

Dit artikel is eerder verschenen in De Brug Nijmegen. Via de knop hiernaast kun je het oorspronkelijke artikel bekijken.