Verkiezingsavond nachtburgemeester Nijmegen

Save the date! Op vrijdag 25 oktober is de verkiezingsavond van de nieuwe nachtburgemeester. In aanloop naar deze spannende avond zullen kandidaten Cees De Beer en Patrick Aan de Kerk campagne gaan voeren. Het aanwezige publiek kiest uiteindelijk een winnaar.

Wil jij op 25 oktober je stem uitbrengen op Cees of Patrick? Voor €5 ben je erbij. De verkiezing vindt plaats van 20:30 tot 23:30 in Brebl. Volg het Facebook-evenement voor meer informatie.

Even kennismaken: Cees de Beer

“Ik ben Cees de Beer, 28 jaar oud en geboren en woonachtig in Nijmegen. Na mijn middelbare school ben ik in Nijmegen gebleven om hier Maatschappelijk Werk en Dienstverlening te studeren. Sinds 2012 treed ik op met woordkunst en in 2014 heb ik het platform Mensen Zeggen Dingen opgezet, waarmee ik actief ben in Nederland, Vlaanderen en Curaçao. Ik woon nog steeds in Nijmegen, omdat ik hou van deze stad. Als Nachtburgemeester van Nijmegen wil ik dat de nacht van iedereen is. Voor de mensen die in de nacht willen feesten, voor de mensen die in de nacht willen slapen en voor hen voor wie het geen feestje is en geen dak boven hun hoofd hebben om te slapen. Ik wil een Nachtburgemeester zijn voor het centrum en voor Dukenburg. Ik wil me inzetten voor meer inclusiviteit in de nacht. Ik wil niet over mensen praten, maar met mensen praten. Mijn team van nachtwethouders komt uit heel Nijmegen, centrum en Dukenburg. Zij hebben allemaal verschillende achtergronden en expertises. Zij zijn de nieuwe generatie en de stem van de stad. Samen maken wij Nijmegen voor iedereen.”

Even kennismaken: Patrick aan de Kerk

‘’Ik ben Patrick Aan de Kerk en ik heb in het voorjaar van 2018 al meegedaan aan de verkiezingen voor het nachtburgemeesterschap. Ik ben vaak in het nachtleven te vinden als dj, partyorganisator en levensgenieter. Als nachtburgemeester zet ik mij in voor een veilig en prettig nachtleven in Nijmegen. Een nachtleven waar men niet over elkaars grenzen heen gaat. Ik sta voor een nachtleven waar mensen met elkaar in contact (kunnen) komen en waar mensen naar elkaar omkijken. Omdat iedereen een unieke plek heeft in het nachtleven van Nijmegen zet ik mij in voor verbinding. Onderscheid op basis van verschillen past daar zeker niet in.’’

Koop een ticket voor de verkiezingsavond op 25 oktober in Brebl via de volgende knop.