Cees de Beer is de nieuwe nachtburgemeester van Nijmegen

Nijmegen heeft een nieuwe nachtburgemeester: Cees de Beer. De verkiezing werd gisteravond gehouden in Brebl. Naast de vakjury mocht ook het publiek stemmen op een van de twee genomineerden. 

In de vakjury zaten onder meer oud-nachtburgemeester Angela Verkuilen en Leo Weterings van de Vierdaagsefeesten. De nieuwe nachtburgemeester kreeg de ambtsketting omgehangen door loco-burgemeester Hendrik-Jan Derksen. 

Mensen Zeggen Dingen

Cees de Beer is  bekend als oprichter van het platform Mensen Zeggen Dingen. Als nachtburgemeester van Nijmegen wil hij dat de nacht van iedereen is, dus voor de mensen die willen feesten én mensen die rustig willen slapen. 

Tekst: Bianca Govers
Foto: Tycho van Dijk

Voor het originele artikel van de Gelderlander, doe ’s klik!