Het Nachtcollege

Het hoogste doel van de nachtburgemeester als ambassadeur van de Nijmeegse nacht is om deze nog inclusiever, veiliger, diverser, verrassender en uitnodigender voor iedereen te maken. Hij stimuleert de culturele en nachtelijke dynamiek in de stad, stimuleert initiatieven die bijdragen aan de ontwikkeling van de lokale economie en de vergroting van de leefbaarheid. Hij begeeft zich tussen bewoners, ondernemers, politici en bezoekers en is een aanspreekpunt voor allen. Cees de Beer is vanaf 25 oktober 2019 de nieuwe nachtburgemeester van Nijmegen.
Dit doet hij natuurlijk niet alleen. De nachtburgemeester heeft een kundig team van nachtwethouders om zich heen verzameld. Ook zij zijn een aanspreekpunt voor alles wat je kwijt wil over de Nijmeegse nacht.

Cees de Beer

“Ik wil niet over de mensen praten, maar mét de mensen.” Dit is veel meer dan een campagneslogan, zo laat Cees De Beer nu al zien door als Nachtburgemeester te verbinden. Centrum of buitenwijk, bobo of hobo, ongeacht je achtergrond of wat er in je hart speelt; de Nijmeegse nacht is van iedereen!

Cees houdt van Nijmegen. Hij is de allereerste Nachtburgemeester die ook daadwerkelijk in de stad is geboren en getogen. Verder heeft hij een achtergrond als maatschappelijk werker en optredend woordkunstenaar, en zette hij zijn eigen succesvolle platform op: Mensen Zeggen Dingen – actief in Nederland, Vlaanderen en Curaçao. Eind 2019 overtuigde hij Nijmegen dat hij klaar is voor het meest geambieerde ambt in de mooiste stad van het land.

Stichtingsbestuur

Daarnaast is er een actief stichtingsbestuur waaraan de Nachtburgemeester verantwoording aflegt en die de doelen en missie bewaken. Dit bestuur bestaat uit: Angela Verkuijlen (nachtburgemeester 2016 – 2018), Jonatan Brand en Cas Rijfkogel.