Het Nachtcollege

Het hoogste doel van de nachtburgemeester als ambassadeur van de Nijmeegse nacht is om deze nog inclusiever, veiliger, diverser, verrassender en uitnodigender voor iedereen te maken. Hij stimuleert de culturele en nachtelijke dynamiek in de stad, stimuleert initiatieven die bijdragen aan de ontwikkeling van de lokale economie en de vergroting van de leefbaarheid. Hij begeeft zich tussen bewoners, ondernemers, politici en bezoekers en is een aanspreekpunt voor allen. Cees de Beer is vanaf 25 oktober 2019 de nieuwe nachtburgemeester van Nijmegen.
Dit doet hij natuurlijk niet alleen. De nachtburgemeester heeft een kundig team van nachtwethouders om zich heen verzameld. Ook zij zijn een aanspreekpunt voor alles wat je kwijt wil over de Nijmeegse nacht.

Cees de Beer

“Ik ben Cees de Beer, 28 jaar oud en geboren en woonachtig in Nijmegen. Na mijn middelbare school ben ik in Nijmegen gebleven om hier Maatschappelijk Werk en Dienstverlening te studeren. Sinds 2012 treed ik op met woordkunst en in 2014 heb ik het platform Mensen Zeggen Dingen opgezet, waarmee ik actief ben in Nederland, Vlaanderen en Curaçao. Ik woon nog steeds in Nijmegen, omdat ik hou van deze stad. Als Nachtburgemeester van Nijmegen wil ik dat de nacht van iedereen is. Voor de mensen die in de nacht willen feesten, voor de mensen die in de nacht willen slapen en voor hen voor wie het geen feestje is en geen dak boven hun hoofd hebben om te slapen. Ik ben een Nachtburgemeester voor het centrum en voor Dukenburg. Ik zet me in voor meer inclusiviteit in de nacht. Ik wil niet over mensen praten, maar met mensen praten. Mijn team van nachtwethouders komt uit heel Nijmegen, centrum en Dukenburg. Zij hebben allemaal verschillende achtergronden en expertises. Zij zijn de nieuwe generatie en de stem van de stad. Samen maken wij Nijmegen voor iedereen.”

Stichtingsbestuur

Daarnaast is er een actief stichtingsbestuur waaraan de Nachtburgemeester verantwoording aflegt en die de doelen en missie bewaken. Dit bestuur bestaat uit: Angela Verkuijlen (nachtburgemeester 2016 – 2018), Jonatan Brand en Cas Rijfkogel.