IkPas Battle: Nijmegen v.s. Tilburg

Dit jaar introduceert IkPas tijdens Dry January de eerste battle tussen twee grootse steden: Nijmegen en Tilburg. In de maand januari zetten zoveel mogelijk inwoners, studenten en werknemers van deze twee steden hun alcoholgebruik voor een maand op pauze. Ook ik doe mee als Nachtburgemeester. Doe jij ook mee?

Als Nachtburgemeester heb je een maatschappelijke taak, zeker in coronatijd. Niet alleen bekommer ik mij om de nachtcultuur en de horeca, ook het welzijn van de inwoners van Nijmegen is belangrijk. Slaapt iedereen ‘s nachts wel voldoende? Zorgt de sluiting van de horeca en eenzaamheid niet tot verdere problemen? Wellicht herken jij een van deze vragen bij jezelf of bij anderen. Maar wat kun je doen?

Toen ik werd uitgedaagd door de IrisZorg om mee te doen aan de IkPas-battle, besloot ik 2021 te starten met een goed voornemen. Alcohol is niet altijd even zo onschuldig als we soms willen doen laten geloven. Veel mensen zouden hun alcoholgebruik graag naar beneden willen schroeven, maar blijven soms te lang in de zoektocht naar het juiste moment. Misschien gaat dit over jou of jij kent iemand hier graag iets mee wilt doen. Ze hebben een kapstok nodig. De IkPas-battle kan die kapstok zijn.

Ik vind het een spannende uitdaging. Het is niet alleen het mixdrankje ‘s avonds bij het dansen, maar ook het wijntje voor bij het avondeten of het stiekeme biertje tijdens de lunch. Ook zal ik mijn eigen biertje, Spreek bier, een maand in de doos moeten laten staan. Voor iedereen zal de uitdaging anders zijn. Misschien neem jij graag voor het slapen gaan nog een slaapmutsje. Of je zakt elk weekend flink door met je huisgenoten. Wat is voor jou de grootste uitdaging?

Diverse Nijmeegse en Tilburgse kopstukken hebben zich al verbonden aan de stedenbattle. Burgemeester Bruls (Nijmegen) en burgemeester Weterings (Tilburg) doen mee. Verder is in Nijmegen ook Bertine Lahuis, voorzitter raad van bestuur van het Radboudumc van de partij. En ook wethouder Rolph Dols (Tilburg) heeft zich aangesloten. Je staat er dus niet alleen voor. Samen met jou gaan we Tilburg verslaan.

Doe jij ook mee? Kijk voor meer info en hoe je je aan kunt melden op: ikpas.nl/battle.