Nachtburgemeester Celia Okoro 

Een diverse, inclusieve en bruisende nachtcultuur 

Als Nachtburgemeester ben ik ambassadeur en lobbyist voor het Nijmeegse nachtleven, en verbinder tussen de gemeente, publiek en zij die de nacht creëren: de promotors, organisatoren, ondernemers en makers in onze stad. Mijn rol als nachtburgemeester vervul ik vanuit vier pijlers: 

  1. Culturele diversiteit: Een bruisend nachtleven staat gelijk aan een nachtleven met een rijke verscheidenheid aan culturele aanbod. Dit omvat een breed scala aan muziekgenres, artistieke expressies en culturele ervaringen, die allemaal samenkomen om een inclusieve en boeiende nachtcultuur in Nijmegen te creëren. Om te zorgen dat iedereen kan genieten van alles dat de nacht te bieden heeft, werken we aan een aanbod in nachtcultuur dat de diversiteit en verschillende behoeften van onze stad weerspiegelt. Ofwel: er moet voor iedereen wat zijn. 
  2. Inclusie en veiligheid: De nacht vertegenwoordigt een onmisbare periode van ontspanning, zelfexpressie en persoonlijke vrijheid. Het biedt ruimte voor creativiteit, sociale interactie en reflectie. Deze waarde moet voor iedereen beschikbaar zijn. Echter is dit nog niet voor iedereen het geval, Fysieke beperkingen, discirminatie, seksuele intimidatie, lhbti+-fobie en straatintimidatie zijn enkele kwesties die individuen beperken in hun deelname aan het nachtleven. Als nachtburgemeester zet ik me daarom in voor een inclusief, toegankelijk en veilig nachtleven. 
  3. Ondersteuning cultureel ondernemerschap: nachtcultuur bestaat niet zonder haar makers. Onder andere promotors, organisatoren, culturele ondernemers, productieleiders en makers vormen samen de industrie die nachtcultuur produceert én innoveert. Om deze basis aan mensen en organisaties te ondersteunen zet ik me in voor (onderlinge) kennisdeling, ontwikkelmogelijkheden en ruimte voor experimentatie. Zo kan nachtcultuur
  4. Erkenning en ondersteuning in beleid: Door samen te werken met lokale overheden streven we naar een inclusief beleid dat het belang van nachtcultuur begrijpt. Dit omvat beleid en maatregelen ter bevordering van (sociale) veiligheid, ondersteuning van culturele evenementen en het stimuleren van creativiteit en cultureel ondernemerschap. Door deze inzet willen we een stad creëren waar de nacht een integraal onderdeel is van het beleidsdiscours, met respect voor diversiteit, innovatie en sociale dynamiek.

Op de hoogte blijven? Meld je aan voor de mailinglist of bekijk onze instagrampagina.  

MAILINGLIST INSTAGRAM

Foto door Juliette Klaassen